Ana Sayfa
Duyurular
2019-2020 Güz Dönemi Bitirme-Tasarım Çalışması Teslim Süreçleri

2019-2020 Güz Dönemi Bitirme-Tasarım Çalışması Teslim Süreçleri

2019-2020 GÜZ YARIYILI

BİTİRME-TASARIM ÇALIŞMASI TESLİM SÜREÇLERİ

  1. 2019-2020 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Bitirme-Tasarım Çalışmalarının Bitirme Tasarım Çalışması Yazım Klavuzuna uygun olarak Microsoft Office Word formatında (Bozulma oluyorsa PDF formatında) 29 Aralık 2019 Pazar günü mesai bitimine kadar makinemuh.sau@gmail.com e-posta adresine gönderilmesi gerekmektedir. E-mail gönderirken E-mail konusu kısmına “2019 Güz Bitirme Çalışması” veya “2019 Güz Makine Mühendisliği Tasarımı” şeklinde yazınız. Bitirme-Tasarım Çalışması dosyasının adını “Ad_Soyad-Öğrenci No” şeklinde isimlendiriniz. Birden fazla e-mail gönderimlerinde rastgele herhangi birisi değerlendirmeye alınacaktır.
  1. Bitirme-Tasarım Çalışmanızın Bitirme-Tasarım Komisyonu tarafından incelenmesi ve sonuçların ilanı 3 Ocak 2020 Cuma günü Makina Mühendisliği Bölümü İnternet sayfasından yapılacaktır.
  1. Çalışmaları uygun görülenler Danışman Öğretim Üyelerinin bilgisi ile Tez Kitapçıklarını en son 7 Ocak 2020 Salı gününe kadar Makine Mühendisliği Bölüm Sekreterliğine teslim edeceklerdir. Bitirme Çalışması Kitapçığı 3 adet ve Tasarım Çalışması Kitapçığı 1 adet olacaktır. Bitirme ve tasarım çalışmalarının PDF formatında makinemuh.sau@gmail.com e-posta adresine de ayrıca gönderilmelidir.
  1. Bitirme Tezi Sunumları 13 Ocak 2020 Pazartesi günü Saat:10.00 da belirlenecek jüri önünde yapılacaktır.

Bitirme ve Tasarım Çalışmaları Teslim Süreci

İncelemeye gönderme

29 Aralık 2019 Pazar

İnceleme ilanı

3 Ocak 2020 Cuma

Son Teslim

7 Ocak 2020 Salı

Bitirme Tezi Savunma Sınavı

13 Ocak 2020 Pazartesi

Saat:10.00

  1. Yukarıda belirtilen kurallara uymayanların çalışmaları değerlendirmeye alınmayacaktır.

BİTİRME VE TASARIM ÇALIŞMALARININ HAZIRLANMASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR;

  1. Bitirme ve Tasarım çalışmaları “Bitirme Çalışması Yazım Kılavuzu’na göre yazılmalıdır. Bitirme Çalışması yazım Kılavuzuna Makine Mühendisliği Bölümü web sayfasının Öğrenci sekmesinden ulaşılabilir.
  2. Bitirme ve Tasarım çalışmaları yazılırken kullanılan kaynaklar bitirme çalışması yazım kılavuzunda gösterildiği gibi etiğe uygun olarak çalışmalara eklenecek ve mutlaka metin içerinde referans verilerek çalışmanın sonundaki kaynaklar kısmı ile ilişkilendirilecektir
  3. Ödevin GİRİŞ ile SONUÇLAR bölümleri arasında kalan bölümler “Ana Bölümler” dir.

Çalışmanın SONUÇLAR ana bölümünden bir önceki bölüme “STANDARTLAR, ENDÜSTRİYEL BOYUT VE KISITLAR” ana bölümü eklenmelidir.

4.1 “STANDARTLAR, ENDÜSTRİYEL BOYUT VE KISITLAR” ana başlığının altında “Çalışmada Kullanılan Mühendislik Standartları” alt başlığı altında, tez çalışmasında kullanılan veya yararlanılan ISO, EN, DIN, TSE mühendislik standardı, yönetmeliği, direktifi, şartname, setifikasyon vb detaylı olarak incelenmelidir

4.2 “STANDARTLAR, ENDÜSTRİYEL BOYUT VE KISITLAR” ana başlığının altında “Çalışmanın Endüstriyel Boyutu” alt başlığı altında çalışmanın endüstride/sanayide kullanım alanı, katkısı, ticarileşme boyutu gibi konular detaylıca incelenecektir

  1. “STANDARTLAR, ENDÜSTRİYEL BOYUT VE KISITLAR” ana başlığının altında, “Gerçekçi Kısıtlar” alt başlığı altında, Maliyet, Ekonomi, Çevre sorunları, Sürdürülebilirlik, Üretilebilirlik, Etik, Sağlık, Güvenlik, Sosyal ve Politik sorunlar konularından en az 3 gerçek kısıtın ayrı ayrı alt başlıklar halinde detaylıca incelenmesi gerekmektedir. Gerçekçi kısıtlardan Maliyet analizinin tüm çalışmalarda incelenmesi zorunludur.

TEZ İÇERİĞİ (Örnektir. Çalışmaya göre içerik değişebilir)

STANDARTLAR VE KISITLAR FORMU

ÖNSÖZ

İÇİNDEKİLER (ÖRNEKTİR)

  1. GİRİŞ
  2. MATERYAL VE METODLAR
  3. DENEYSEL ÇALIŞMALAR
  4. ANALİTİK ÇALIŞMALAR
  5. ANALİZLER
  6. “STANDARTLAR, ENDÜSTRİYEL BOYUT VE KISITLAR” (Zorunludur)
    1. Çalışmada Kullanılan Mühendislik Standartları
    2. Çalışmanın Endüstriyel Boyutu
    3. Gerçekçi Kısıtlar (Maliyet Analizi + en az 2 adet uygun olanı seçiniz.)
      1. Maliyet analizi
      2. Ekonomi
      3. Çevre sorunları
      4. Sürdürülebilirlik
      5. Üretilebilirlik
      6. Etik
      7. Sağlık
      8. Güvenlik
      9. Sosyal ve Politik sorunlar
  7. SONUÇLAR

Yukarıdaki maddelerin herhangi birinde eksik olması durumunda Bitirme ve Tasarım çalışmaları Makine Mühendisliği Bölüm Başkanlığı kararıyla değerlendirmeye alınmayacaktır

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI