Ana Sayfa
Duyurular
Bitirme-Tasarım Çalışması Teslim Süreçleri

Bitirme-Tasarım Çalışması Teslim Süreçleri

2018-2019 YAZ OKULU

BİTİRME-TASARIM ÇALIŞMASI TESLİM SÜREÇLERİ

  1. 2018-2019 Öğretim Yılı Yaz Okulu Bitirme-Tasarım Çalışmalarının Microsoft Office Word formatında 1 Eylül 2019 Pazar günü mesai bitimine kadar makinemuh.sau@gmail.com e-posta adresine gönderilmesi gerekmektedir. E-mail gönderirken E-mail konusu kısmına “2019 Yaz Bitirme Çalışması” veya “2019 Yaz Tasarım Çalışması” şeklinde yazınız. Bitirme-Tasarım Çalışması dosyasının adını “Ad_Soyad-Öğrenci No” şeklinde isimlendiriniz. Birden fazla e-mail gönderimlerinde rastgele birisi kabul edilecektir.
  1. Bitirme-Tasarım Çalışmanızın Bitirme-Tasarım Komisyonu tarafından incelenmesi ve sonuçların ilanı 2 Eylül 2019 Pazartesi günü Makina Mühendisliği Bölümü İnternet sayfasından yapılacaktır.
  1. Çalışmaları uygun görülenler ve belirtilen eksikliklerini tamamlayanlar, Danışman Hocalarının bilgisi dâhilinde Tez Kitapçıklarını en son 4 Eylül 2019 Çarşamba gününe kadar Makine Mühendisliği Bölüm Sekreterliğine teslim edeceklerdir. Bitirme Çalışması Kitapçığı 3 adet ve Tasarım Çalışması Kitapçığı 1 adet olacaktır.
  1. Bitirme ve Tasarım Çalışması çalışmalarının Microsoft Office Word ve PDF dosyası olarak en son 4 Eylül 2019 Çarşamba gününe kadar makinemuh.sau@gmail.com e-posta adresine de ayrıca göndermeleri gerekmektedir.
  1. Bitirme Tezi Sınavları 10 Eylül 2019 Salı günü Saat:10.00 da jüri önünde yapılacaktır.

Bitirme ve Tasarım Çalışmaları Teslim Süreci

İlk gönderim

01 Eylül 2019 Pazar

İlk inceleme ilanı

02 Eylül 2019 Pazartesi

Son Teslim

04 Eylül 2019 Çarşamba

Bitirme Tezi Savunma Sınavı

10 Eylül 2019 Salı

 
  1. Yukarıda belirtilen kurallara uymayanların çalışmaları değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

BİTİRME VE TASARIM ÇALIŞMALARININ HAZIRLANMASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR;

  1. Bitirme ve Tasarım çalışmaları “Bitirme Çalışması Yazım Kılavuzu’na göre yazılmalıdır. Bitirme Çalışması yazım Kılavuzuna Makine Mühendisliği Bölümü web sayfasının Öğrenci sekmesinden ulaşılabilir.
  2. Bitirme ve Tasarım çalışmaları yazılırken kullanılan kaynaklar bitirme çalışması yazım kılavuzunda gösterildiği gibi etiğe uygun olarak çalışmalara eklenecek ve mutlaka metin içerinde referans verilerek çalışmanın sonundaki kaynaklar kısmı ile ilişkilendirilecektir
  3. MKM 405 Makine Mühendisliği Tasarımı ve MKM 498 Bitirme Çalışmalarında Standartlar ve kısıtlar formunun her bir maddesi kısa kısa doldurularak iç kapak sayfasından sonra konulması zorunludur.
  4. Ödevin GİRİŞ ile SONUÇLAR bölümleri arasında kalan bölümler “Ana Bölümler” dir.

Çalışmanın SONUÇLAR ana bölümünden önce “STANDARTLAR, ENDÜSTRİYEL BOYUT VE KISITLAR” ana bölümü eklenmelidir.

4.1 “STANDARTLAR, ENDÜSTRİYEL BOYUT VE KISITLAR” ana başlığının altında “Çalışmada Kullanılan Mühendislik Standartları” alt başlığı altında, tez çalışmasında kullanılan veya yararlanılan ISO, EN, DIN, TSE mühendislik standardı, yönetmeliği, direktifi, şartname, setifikasyon vb detaylı olarak incelenmelidir

4.2 “STANDARTLAR, ENDÜSTRİYEL BOYUT VE KISITLAR” ana başlığının altında “Çalışmanın Endüstriyel Boyutu” alt başlığı altında çalışmanın endüstride/sanayide kullanım alanı, katkısı, ticarileşme boyutu gibi konular detaylıca incelenecektir

  1. “STANDARTLAR, ENDÜSTRİYEL BOYUT VE KISITLAR” ana başlığının altında, “Gerçekçi Kısıtlar” alt başlığı altında, Maliyet, Ekonomi, Çevre sorunları, Sürdürülebilirlik, Üretilebilirlik, Etik, Sağlık, Güvenlik, Sosyal ve Politik sorunlar konularından en az 3 gerçek kısıtın ayrı ayrı alt başlıklar halinde detaylıca incelenmesi gerekmektedir. Gerçekçi kısıtlardan Maliyet analizinin tüm çalışmalarda incelenmesi zorunludur.

TEZ İÇERİĞİ (Örnektir. Çalışmaya göre içerik değişebilir)

Standartlar ve kısıtlar formu (İç Kapaktan Sonra)

ÖNSÖZ

İÇİNDEKİLER (ÖRNEKTİR)

  1. GİRİŞ
  2. MATERYAL VE METODLAR
  3. DENEYSEL ÇALIŞMALAR
  4. ANALİTİK ÇALIŞMALAR
  5. ANALİZLER
  6. “STANDARTLAR, ENDÜSTRİYEL BOYUT VE KISITLAR”
    1. Çalışmada Kullanılan Mühendislik Standartları
    2. Çalışmanın Endüstriyel Boyutu
    3. Gerçekçi Kısıtlar (Maliyet Analizi + en az 2 adet uygun olanı seçiniz.)
      1. Maliyet analizi
      2. Ekonomi
      3. Çevre sorunları
      4. Sürdürülebilirlik
      5. Üretilebilirlik
      6. Etik
      7. Sağlık
      8. Güvenlik
      9. Sosyal ve Politik sorunlar
  7. SONUÇLAR

Yukarıdaki maddelerin herhangi birinde eksik olması durumunda Bitirme ve Tasarım çalışmaları Makine Mühendisliği Bölüm Başkanlığı kararıyla değerlendirmeye alınmayacaktır

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI