Ana Sayfa
Duyurular
Bitirme-Tasarım Çalışmaları Teslim Süreçleri

BİTİRME-TASARIM ÇALIŞMALARI TESLİM SÜREÇLERİ

  1. Bitirme-Tasarım Çalışmanızı PDF formatında  8 Mayıs 2019 Çarşamba günü mesai bitimine kadar makinemuh.sau@gmail.com e-posta adresine göndermeniz gerekmektedir. Bu tarihten sonra gönderenlerin Bitirme-Tasarım Çalışmaları dikkate alınmayacaktır. E-mail gönderirken Konu kısmında “Bitirme veya Tasarım Çalışması” şeklinde yazınız.
  1. Bitirme-Tasarım Çalışmanızın Bitirme-Tasarım Komisyonu tarafından incelenmesi ve sonuçların ilanı 15 Mayıs 2019 Çarşamba günü http://me.sakarya.edu.tr/tr Makina Mühendisliği Bölümü İnternet sayfasından yapılacaktır.
  1. İncelenme ve Sonuçların ilanından sonra; Bitirme-Tasarım Çalışması uygun görülmeyenler, belirtilen eksikliklerini 20 Mayıs 2019 Pazartesi gününe kadar tamamlayarak yeniden makinemuh.sau@gmail.com e-posta adresine PDF formatında  göndermeleri gerekmektedir.
  1. Eksikliklerini tamamlayanların ilanı 22 Mayıs 2019 Çarşamba günü http://me.sakarya.edu.tr/tr Makina Mühendisliği Bölümü İnternet sayfasından yapılacaktır.
  1. En geç 22 Mayıs 2019 Çarşamba gününe kadar düzeltmeleri tamamlamayan veya eksik kalanların çalışmaları değerlendirilmeyecektir.
  1. Eksiklik bulunmayanların veya gerekli düzeltmeleri tamamlayanların Bitirme Çalışmalarını en az 3 adet (jüri sayısınca) tez kitapçığı ve tezin .docx uzantılı Microsoft Office Word dosyasını içeren 1 adet CD şeklinde hazırlayarak en son 24 Mayıs 2019 Cuma gününe kadar Makine Mühendisliği Bölüm Sekreterliğine teslim etmeleri gerekmektedir.
  1. Eksiklik bulunmayanların veya gerekli düzeltmeleri tamamlayanların Tasarım Çalışmalarını 1 adet tez kitapçığı ve çalışmanın .docx uzantılı Microsoft Office Word dosyasını içeren  1 adet CD şeklinde hazırlayarak en son 24 Mayıs 2019 Cuma gününe kadar Makine Mühendisliği Bölüm Sekreterliğine teslim etmeleri gerekmektedir.
  1. Bitirme Tezi Sınavları 28 Mayıs 2019 Salı günü Saat:10.00 da jüri önünde yapılacaktır.

Bitirme ve Tasarım Çalışmaları Teslim Süreci

İlk gönderim

08 Mayıs 2019 Çarşamba

İlk inceleme ilanı

15 Mayıs 2019 Çarşamba

Düzeltme gönderimi

20 Mayıs 2019 Pazartesi

Düzeltme inceleme ilanı

22 Mayıs 2019 Çarşamba

Son Tez Teslimi

24 Mayıs 2019 Cuma

Bitirme Tezi Savunma Sınavı

28 Mayıs 2019 Salı Saat:10.00

 

BİTİRME VE TASARIM ÇALIŞMALARININ HAZIRLANMASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR;

  1. Bitirme ve Tasarım çalışmaları “Bitirme Çalışması Yazım Klavuzu”na göre yazılmalıdır
  2. Bitirme ve Tasarım çalışmaları yazılırken kullanılan kaynaklar bitirme çalışması yazım kılavuzunda gösterildiği gibi etiğe uygun olarak çalışmalara eklenecek ve mutlaka metin içerinde referans verilerek çalışmanın sonundaki kaynaklar kısmı ile ilişkilendirilecektir
  3. MKM 405 Makine Mühendisliği Tasarımı ve MKM 498 Bitirme Çalışmalarında Standartlar ve kısıtlar formunun her bir maddesi kısa kısa doldurularak iç kapak sayfasından sonra konulması zorunludur.
  4. Ödevin GİRİŞ ile SONUÇLAR bölümleri arasında kalan bölümler “ana bölümler” dir. Çalışmanın SONUÇLAR ana bölümünden önce “STANDARTLAR, ENDÜSTRİYEL BOYUT VE KISITLAR” ana bölümü eklenmelidir.

4.1 “STANDARTLAR, ENDÜSTRİYEL BOYUT VE KISITLAR” ana başlığının altında “Çalışmada Kullanılan Mühendislik Standartları” alt başlığı altında, tez çalışmasında kullanılan veya yararlanılan ISO, EN, DIN, TSE mühendislik standardı, yönetmeliği, direktifi, şartname, setifikasyon vb detaylı olarak incelenmelidir

4.2 “STANDARTLAR, ENDÜSTRİYEL BOYUT VE KISITLAR” ana başlığının altında “Çalışmanın Endüstriyel Boyutu” alt başlığı altında çalışmanın endüstride/sanayide kullanım alanı, katkısı, ticarileşme boyutu gibi konular detaylıca incelenecektir

  1. “STANDARTLAR, ENDÜSTRİYEL BOYUT VE KISITLAR” ana başlığının altında, “Gerçekçi Kısıtlar” alt başlığı altında, Maliyet, Ekonomi, Çevre sorunları, Sürdürülebilirlik, Üretilebilirlik, Etik, Sağlık, Güvenlik, Sosyal ve Politik sorunlar konularından en az 3 gerçek kısıtın ayrı ayrı alt başlıklar halinde detaylıca incelenmesi gerekmektedir. Gerçekçi kısıtlardan Maliyet analizinin tüm çalışmalarda incelenmesi zorunludur.

TEZ İÇERİĞİ (Örnektir. Çalışmaya göre içerik değişebilir)

Standartlar ve kısıtlar formu (İç Kapaktan Sonra)

ÖNSÖZ

İÇİNDEKİLER (ÖRNEKTİR)

  1. GİRİŞ
  2. MATERYAL VE METODLAR
  3. DENEYSEL ÇALIŞMALAR
  4. ANALİTİK ÇALIŞMALAR
  5. ANALİZLER
  6. “STANDARTLAR, ENDÜSTRİYEL BOYUT VE KISITLAR”
    1. Çalışmada Kullanılan Mühendislik Standartları
    2. Çalışmanın Endüstriyel Boyutu
    3. Gerçekçi Kısıtlar (Maliyet Analizi + en az 2 adet uygun olanı seçiniz.)
      1. Maliyet analizi
      2. Ekonomi
      3. Çevre sorunları
      4. Sürdürülebilirlik
      5. Üretilebilirlik
      6. Etik
      7. Sağlık
      8. Güvenlik
      9. Sosyal ve Politik sorunlar
  7. SONUÇLAR

Yukarıdaki maddelerin herhangi birinde eksik olması durumunda Bitirme ve Tasarım çalışmaları Makine Mühendisliği Bölüm Başkanlığı kararıyla değerlendirmeye alınmayacaktır

 

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI