Ana Sayfa
Duyurular
Bahar Dönemi Stajı

Bahar Dönemi Stajı

Bölüm Web Sayfası: http://me.sakarya.edu.tr/tr

Staj Takip Otomasyon Web Sayfası:  http://www.mfstajtakip.sakarya.edu.tr/

 

BAHAR DÖNEMİ STAJI (ŞUBAT 2021)

Bahar dönemi sonunda mezun olabilecek öğrenciler senato kararına göre bahar dönemi içerisinde örgün veya uzaktan staj yapabileceklerdir. Uzaktan staj yapmak isteyenlerin başvurularını bölüm staj komisyonu takip edecektir. Örgün olarak staj yapmak isteyenlerin başvurularını almak ve sigorta işlemlerini başlatmak için aşağıdaki formlar oluşturulmuştur.

Yapılabilecek staj tarihleri aşağıdaki gibidir:

01.04.2021 - 29.04.2021
03.05.2021 - 02.06.2021

Başvurular Google Form ile alınacaktır. Bölümün staj komisyonu ilgili listeden başvuruyu inceleyecek ve kararını ilgili sütunda belirtecektir. Dekanlık Staj Birimi ise bölümün kararına istinaden staj sigorta sürecini başlatacaktır. Başlangıç tarihinden en geç on (10) iş günü  öncesinde bu form öğrenci tarafından doldurulmuş olmalıdır. Staj komisyonu ise gecikme olmaksızın öğrenci başvurusundan sonra birkaç gün içerisinde başvuruyu inceleyip kararını belirtmelidir.

Örgün Staj 1 için Form: https://forms.gle/dBa7JYEGU89kU3g4A

Örgün Staj 2 için Form: https://forms.gle/iQNkxp8jyzw3H1dh9

Uzaktan  Atölye - İşletme Stajı Başvurusu İçin Gerekenler

  1. Güncel Transkript. (ogrmaker1@sakarya.edu.tr ‘ den mail yoluyla alınabilmektedir.)
  2. Uzaktan işletme - atölye stajı başvuru dilekçesi. (Başvurunun işletme ya da atölye stajı olduğu belirtilmeli, öğrencinin imzası atıldıktan sonra dilekçenin taratılarak gönderilmesi gerekmektedir)
  3. a) 2021 – 2022 Bahar dönemi sonunda mezun olabilecek öğrenciler için, SABİS’ten, bahar döneminde seçilen derslerin AKTS karşılıkları ile birlikte görülebildiği ekran görüntüsü
  1. 2021 – 2022 Bahar dönemi için, staj dersini almış ve başka hiçbir dersi kalmamış öğrenciler uzaktan staj başvurusunu doğrudan yapabilirler, başvuru için belirtilen tarihleri beklemek zorunda değildirler.
  1. Uzaktan atölye – işletme stajı başvurusu 08.03.2021 Pazartesi ile 12.03.2021 Cuma günleri arasında ilgili komisyon üyesine mail atılarak yapılacaktır.

Başvuru sonrasında, gerektiği durumlarda ek evraklar istenebilir. Başvurular mail yoluyla gerçekleştirilecektir. İlgili komisyon üyesine uzaktan staj başvurusu amacıyla gönderilen e-postalarda konu bölümüne ‘’Uzaktan İşletme Staj Başvurusu’’ veya ‘’Uzaktan Atölye Staj Başvurusu’’ yazılmalıdır.

Uzaktan  Atölye - İşletme Stajı Kabul Edilen Öğrenciler İçin

  1. Uzaktan işletme - atölye staj başvurusunun kabulü, ilgili komisyon üyesinden uzaktan işletme – atölye  stajı yapabileceğinize dair gelen mail ile olacaktır. (Başvurunuzun reddi hususunda ilgili komisyon üyesi sebebini mail ile belirtecektir)
  2. Herhangi bir dersi olmayan, sadece stajı kalmış öğrenciler, uzaktan stajının kabul edildiğine dair mail kendilerine ulaştıktan sonra, en erken 20 iş günü sonrasında staj raporunuzu teslim edebilirler Staj raporunuzu mühürlü ve güncel transkriptinizle birlikte mail yoluya ilgili komisyon hocasına göndermeniz gerekmektedir. Transkriptinizde mezun durumunda olduğunuz görülebilmelidir.
  3. Bahar döneminde ders seçen öğrenciler, mevcut aldığı derslerden başarıyla mezun olup, mevcut derslerin notları transkripte işlendikten sonra staj raporunu ve mühürlü güncel transkriptini ilgili komisyon hocasına mail ile iletebilirler.

Not :

  1. Sistemden alınan görsellerde öğrencinin numarasının da gözükmesi gerekmektedir.
  2. Bahar dönemi sonunda mezun olma ihtimali olup uzaktan staja başvuran öğrencilerin, mezun olamama durumlarında, gönderdikleri staj raporları değerlendirmeye alınmayacaktır.
  3. Başvuru için belirtilen son tarih geçtikten sonra gerçekleştirilen başvurular dikkate alınmayacaktır.

 

UZAKTAN STAJ KOMİSYONU Bilgileri aşağıdaki gibidir. Ayrıca bu bilgilere bölüm sayfasında duyurular bölümünden ulaşılabilir.  Başvurular doğrudan ilgili görevlilere yapılacaktır.

Staj 1: Arş. Gör. Cenk SARIKAYA  ( cenksarikaya@sakarya.edu.tr )

Staj 2: Arş. Gör. Toros Arda AKŞEN ( ardaaksen@sakarya.edu.tr )

Uzaktan staj için onay alındıktan sonra staja başlanabilir.

 

Staj Komisyonu Başkanı

Dr. Öğr.Üy. Osman İYİBİLGİN

ibilgin@sakarya.edu.tr

Atölye Stajı (Staj I) Komisyon Üyeleri

Sadece Uzaktan Staj için

Arş. Gör. Cenk SARIKAYA

cenksarikaya@sakarya.edu.tr

Örgün Staj için

Arş.Gör. Muhammed Ömer İBİŞ

omeribis@sakarya.edu.tr

Örgün Staj için

Arş. Gör. Mustafa EROĞLU

mustafaeroglu@sakarya.edu.tr

 

İşletme Stajı (Staj II) Komisyon Üyeleri

Sadece Uzaktan Staj için

Arş. Gör. Toros Arda AKŞEN

ardaaksen@sakarya.edu.tr

Örgün Staj için

Arş. Gör. Safiye Nur ÖZDEMİR

safiyeozdemir@sakarya.edu.tr

Örgün Staj için

Arş.Gör. Mehmet Emin Sayan

mehmetsayan@sakarya.edu.tr