Ana Sayfa
Duyurular
SAÜ 2020 Bahar/yaz Senato Kararları ve Günce Akademik Takvim

SAÜ 2020 Bahar/Yaz Senato Kararları ve Günce Akademik Takvim

2020 BAHAR VE YAZ DÖNEMİ İLE İLGİLİ SAÜ SENATO KARARLARI

Koronavirüs pandemisi nedeniyle, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından 26.03.2020 tarihinde açıklanan karar gereği bu sene bahar dönemi eğitim öğretim süreci sadece uzaktan eğitim, açık öğretim veya dijital öğretim imkânları ile sürdürülmeye karar verilmiştir. Bu nedenle, daha önce alınan kararla başlatılan uzaktan eğitim programı, Bahar dönemi sonuna kadar devam ettirilecektir. Buna göre Üniversitemiz Senatosu eğitim ve öğretim faaliyetleriyle ilgili olarak Bahar ve Yaz 2020 dönemleri için aşağıdaki değişiklik kararlarını almıştır.

  1. Sadece bu dönem için, “Yıl içi Değerlendirmeleri” yerine sayılacak tek ölçme değerlendirme faaliyeti yapılacaktır. Daha önce gerçekleştirilip notu girilmiş yıl içi ölçme değerlendirme faaliyetleri silinmeyecek ve tanımlanan yeni faaliyet ile toplamı 100 olacak şekilde düzenleme yapılıp değerlendirmeye katılacaktır.
  2. Bu kapsamda derslerin yıl içi ölçme değerlendirme ağırlıklarının yeniden düzenlenmesi için, Eğitim Bilgi Sistemi (EBS) 30 Mart-5 Nisan 2020 tarihleri arasında açık tutulacaktır.    
  3. “Yıl içi Değerlendirmeleri” yerine yeniden tanımlanacak ölçme değerlendirme faaliyetinin türü yalnızca “proje” veya “ödev” olabilir. Ödevler veya projeler dijital olarak SABİS üzerinden,  email yoluyla veya denetlenebilir platformlar aracılığı ile toplanacaktır.
  4. 3+1, 7+1 veya UMDE kapsamında eğitimlerini sürdürenler, eğitimlerine bu kapsamda açılacak uzaktan derslerle devam edecektir.
  5. Tıp Fakültesi 1-2 ve 3. sınıf öğrencileri bu kurallar kapsamında eğitimlerini sürdürecek olup, Haziran ayında tek komite olarak sınav yapılacaktır. 4 ve 5. sınıf öğrencileri ise kalan stajlarına ilişkin teorik eğitimlerine uzaktan devam edecek olup staj bitirme sınavları kliniklerce belirtilen uygulamalar Haziran ayında gösterildikten sonra yapılacaktır.
  6. Önlisans ve lisans programlarındaki staj ve intörnlüklerin eksik kalan kısımları daha sonra belirlenecek takvim dâhilinde yazın tamamlanacaktır. 
  7. Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve pedagojik formasyon eğitimi alan öğrencilerin okul deneyimi ve öğretmenlik uygulaması dersleri Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK tarafından belirlenecek takvime ve yönteme göre yürütülecektir.
  8. Lisansüstü tez çalışmaları kapsamında tez öneri ve tez izleme sınavları online yapılabilecektir.

Tez savunma ve yeterlilik sınavlarının Haziran ayında yüz yüze yapılması planlanmıştır. 2019-2020 Bahar yarıyılı için tezlerin son teslim tarihi 14 Ağustos 2020 dir.

  1. Final, mazeret, tek ders sınavlarının akademik takvimde belirtilen tarihlerde yüz yüze yapılması planlanmıştır.
  2. Akademik Takvim ekteki şekliyle güncellenmiştir.