Ana Sayfa
Duyurular
Bitirme ve Tasarım Çalışmalarının Hazırlanmasında Dikkat Edilecek Hususlar

BİTİRME VE TASARIM ÇALIŞMALARININ HAZIRLANMASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Bitirme ve Tasarım çalışmaları hazırlanırken dikkate alması gereken zorunlu maddeler, aşağıda ve ekteki dosyada verilmiştir;


1) MKM 405 Makine Mühendisliği Tasarımı ve MKM 498 Bitirme Çalışmalarında Standartlar ve kısıtlar formunun her bir maddesi en az bir cümle olmak üzere doldurulması gerekmektedir. Ayrıca formda belirtilen Gerçekçi Kısıtlardan;
“Maliyet Analizi” zorunlu olmak üzere diğerlerinden çalışmaya uygun olan en az 2 kısıt seçilerek toplam 3 kısıtın çalışmanın sonuçlar kısmında ayrıntılı olarak üç başlık halinde açıklanması gerekmektedir.


2) Bitirme ve Tasarım çalışmalarında kullanılan mühendislik standartları aşağıdaki formda işaretli alanda belirtilecek olup ayrıca ayrıntılı bir şekilde yine çalışmanın son bölümünde “Çalışmada kullanılan mühendislik standartları” başlığı altında incelenecektir.


3) Bitirme ve Tasarım çalışmalarının Sonuçlar bölümünde “Çalışmanın endüstriyel boyutu” alt başlığı altında çalışmanın endüstride/sanayide kullanım alanı, katkısı, ticarileşme boyutu gibi konular incelenecektir.


4) Bitirme ve Tasarım çalışmaları yazılırken kullanılan kaynaklar bitirme çalışması yazım kılavuzunda gösterildiği gibi etiğe uygun olarak çalışmalara eklenecek ve mutlaka metin içerinde referans verilerek çalışmanın sonundaki kaynaklar kısmı ile ilişkilendirilecektir.


5) Bitirme ve Tasarım çalışmaları “bitirme çalışması yazım klavuzu” dikkate alınarak yazılmalıdır.


Yukarıdaki 5 maddenin herhangi birinde eksik olması durumunda Bitirme ve Tasarım çalışmaları kesinlikle kabul edilmeyecektir.


Makine Mühendisliği Bölüm Başkanlığı