Umde 2024 Bahar Dönemi Başvuruları

UMDE 2024 Bahar Dönemi Başvuruları

2023-2024 BAHAR DÖNEMİ UMDE BAŞVURULARI

2023-2024 Bahar yarıyılı UMDE programı başvuruları 03/01/2024-30/01/2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Başvuru Şartları

UMDE programına katılmak için aşağıdaki şartların tamamının sağlanması zorunludur:

• 6. yarıyıl sonu itibariyle genel not ortalamasının en az 2.00 olması,
  • İlk 7 yarıyıldaki (tüm güz ve bahar dönemlerindeki) derslerin tamamının alınmış ve başarılmış olması, başarısız (FF, DZ, GR) hiç bir dersin olmaması (Staj 1 ve Staj2 hariç).

UMDE programına katılmak isteyen öğrencilerin aşağıdaki bağlantıda verilen formu en geç 30 Ocak 2024 Salı günü Saat:23.59’a kadar doldurmaları gerekmektedir.

2023-2024 Bahar yarıyılı UMDE Başvuru Form Linki:

UMDE Başvuru Formunu doldurmuş olmanız UMDE programına kabul edilmiş olduğunuz anlamına gelmez. Atanan Öğrencilerin Listesinde isminizin bulunması gerekir!!!

Öğrencilerin işletmelere atamaları, firma kontenjanları dikkate alınarak Bölüm UMDE Takip Komisyonu (BUTAK) tarafından yapılacaktır.

Atanan öğrencilerin listesi, UMDE ile ilgili duyurular ve alınan kararlar anlık olarak bölüm sitesinden yayınlanacaktır.

Umde Programına Kabul Edilmeniz Durumunda

• "Ders yazılma süresi" içinde mutlaka SABİS üzerinden MKM 482 MÜHENDİSLİK DENEYİMİ EĞİTİMİ dersini seçmeniz gerekmektedir.
  • UMDE programı 3 adet teknik seçmeli derse eşdeğer sayılacak olup 15 AKTS değerine sahiptir. MKM 482 MÜHENDİSLİK DENEYİMİ EĞİTİMİ dersi ile birlikte BİTİRME ÇALIŞMASI ve ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ Dersini almanız gerekmektedir.
  • Bu derslerin haricinde Intro dersleri de dâhil hiçbir ders alınamaz.

Bahar yarıyılı öğretim başlangıcı 12 Şubat 2024 olup ilgili hafta sigorta işlemleri ve tanıtım toplantısı yapılacaktır. 19 Şubat 2024 tarihinde UMDE programı başlayacaktır. Sigorta işlemleri için ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.

UMDE Tarihleri: 19 Şubat 2024 – 24 Mayıs 2024 olup bu tarihler akademik takvime göre belirlenmiştir. Akademik takvimde yapılacak değişiklikler ile bu tarihler de değişebilir.

UMDE yönergesi ve UMDE protokolü Ek'te verilmiştir.