Ana Sayfa
Duyurular
Mentorluk Sistemi

MENTORLUK SİSTEMİ

Mühendislik Fakültesi Mühendislik öğrencileri için; insan potansiyelini geliştirmek, kurum kültürünü aktarmak, akademik yönden veya kariyer yönünden hedef kitleye gönüllülük esasına göre destek vermek, bunun sonucu olarak da daha etkili bir insan kaynağı oluşturmak amaçlanmaktadır. Mentorlük Sistemine mentor olabilmek için 3. ve 4. sınıf öğrencileri başvurabilir.MENTORLUK SİSTEMİ
Mentor’luk sisteminin kullanılmasındaki amaç insan potansiyelini geliştirmek, kurum kültürünü aktarmak, akademik yönden veya kariyer yönünden hedef kitleye gönüllülük esasına göre destek vermek, bunun sonucu olarak da daha etkili bir insan kaynağı oluşturmaktır. Mentor liderlik potansiyeline sahip, Sakarya Üniversitesi değerlerini tanımış ve bunu aktarmaya istekli, vizyon ve enerji sahibi olan kişidir.
Mentor neler kazanacaktır
Mentor’luk, yapan kişiye çok yönlü kişisel gelişim sağlayan bir uygulamadır. Bu uygulama öncelikle Sorumluluk ve liderlik duygusunu pekiştirecektir. Bugün birçok iş yerinde önemli bir işe alma kıstası olan liderlik ve sorumluluk duygusuna belki de en somut örnek başarılı bir Mentor olabilmektir. Yılsonu ölçümlerine göre başarılı Mentor’lara sertifikalar verilecektir.
Mentor’dan Beklenenler
- Öğrencinin isteklerini ve beklentilerini dinlemek
- Araştırmalarında, projelerinde uygulamalar veya kaynak arayışında destek olmak
- Bir ay içerisinde en az 4 saatini bu projeye adamak
Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencisi olan minimum üçüncü sınıf öğrencilerinin tümü Mentor adayıdır.