Ana Sayfa
Duyurular
Tuğrul-1 Abd'de Yarıştı

TUĞRUL-1 ABD'de YARIŞTI

Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kenan GENEL ve SAU-FLY ekibini makamında kabul eden Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan TORKUL, ilk kez katıldıkları yarışmada Üniversitemizi temsil ettiklerinden dolayı SAU-FLY ekibini tebrik etti.

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Enerji Teknolojileri Takımı SAU-FLY ekip sorumlusu Doç.Dr. Ekrem BÜYÜKKAYA yönetiminde Makine Mühendisliği öğrencilerinin tasarladığı hava aracı TUĞRUL-1, ABD’de düzenlenen yarışmada 54. olarak yarışmayı tamamladı.

Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölüm öğrencilerinin Sakarya Modelcilik Spor Kulübü desteğiyle geliştirdiği hava aracı TUĞRUL-1, Amerikan Havacılık ve Uzay Enstitüsü tarafından 10-12 Nisan tarihleri arasında ABD’de 19.’su düzenlenen “Tasarla, Yap, Uçur” temalı yarışmaya ilk defa katılarak Üniversitemizi temsil etmişlerdir. Cessna Uçak Şirketi ve Raytheon Füze Sistemleri'nin katkılarıyla düzenlenmiş olan yarışmaya farklı ülkelerden 100 üniversitenin başvuruda bulunduğu yarışmalar sonunda Sakarya Üniversitesini temsil eden SAU-FLY ekibi toplam puanda 54. sırada  yarışmayı tamamlamıştır. Yarışmada zamana karşı yarışan üniversiteler, geliştirdikleri uzaktan kumandalı model uçaklar ile zemin görevi, boş uçuş, ağırlıklı uçuş ve hedefe top atışı kategorilerinde yarışmışlardır. TUĞRUL-1, 2.5 kg yük taşıma kapasitesine sahip, yarışma kuralları gereği kullanılan batarya özelliklerine göre tam yüklü durumda yaklaşık 40 dk. havada kalabilme ve yine yarışma kuralları çerçevesinde 10 cm çapında ve 68 gr kütlesindeki altı adet plastik topu alçak-orta irtifada teker teker bırakabilen servo motorlu bir mekanizmaya sahiptir. 

Fotoğraflar